Genel seçmeli dersler Koç Üniversitesinde açılan tüm dersler içinden alınır.

PSİK 302 / PSİKOPATOLOJİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Güncel uygulamalar ile psikopatoloji ve terapatic. Psikiyatrik tanılar ve terapilerine tarihsel bakış.

SANT 201 / YARATICI DRAMA
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Süreç-yönelimli, deneyimsel ve doğaçlama bir drama biçimi olan yaratıcı dramanın araçlarının ve yöntemlerinin; hareket/dans, hikaye anlatımı, tiyatro oyunları, fiziksel karakterizasyon, duyusal farkındalık, ritim/müzik üzerine yapılacak çalışmalar aracılığıyla keşfedilmesi. Yargılayıcı-olmayan bir ?yaratıcı neşe? atmosferinde, kişisel ifadenin ve imgelemin teşvik edilmesi, yaşanmış veya hayali kişisel ve kolektif hikayelerin canlandırılması.

TLIT 202 / TÜRK EDEBİYATINDA KISA HİKAYE
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Türk edebiyatında kısa hikayenin doğuşu ve gelişimi Batı geleneğine değinmelerle incelenir. Bir tür olarak kısa hikayenin yapı ve içerik özellikleri incelenir. Çağdaş yazarlara özel vurgu yapılır. Ders Türkçe verilmektedir.

TÜRK 100 / TÜRKÇE
Sınıf: Kredi: 4Önkoşul:

Gelişmiş sözel ve yazılı Türkçe becerisi; daha bütün bilgi ve sözel/kültürel miras" ın takdiri.

BMSE 590 / SEMİNER
Sınıf: Kredi: 0Önkoşul:

BMSE 595 / TEZ
Sınıf: Kredi: 0Önkoşul:

BMSE 695 / DOKTORA TEZİ
Sınıf: Kredi: 0Önkoşul:

CHBI 503 / İLERİ TERMODİNAMİKLER
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Klasik termodinamik, entalpi, entropi, serbest enerji, denge konumlari, istatistik termodinamige giris, malzemele ozelliklerinin tanimlanmasi. Kinetik surecler. Isi, kutle ve enerji difuzyonu. Dinamik surecler ve donusumler.

CHBI 506 / BİOİNFORMATİK
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Polimer sentezi ve özellikleri. Polimer reolojisi, fabrikasyon metodlari ve mühendislikteki uygulamalar.

CHBI 510 / ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Mikrobiyal fizyolojiye giriş; mikroorganizmalarda metabolik yolaklar ve ürünler; Endüstride kullanılan mikroorganizmalar; Endüstriyel düzeyde mikroorganizma büyütme teknikleri

CHBI 516 / BİOTEKNOLOJİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Rekombinant DNA teknolojisi; enzimler ve biyomoleküller; moleküler genetik; mikroorganizmaların ticari kullanım alanları; biyoayrışma teknikleri; transgenik teknolojisi; Gen terapisi; Biyoyoteknolojinin çevre, tarım ve ilaç sektöründe uygulamaları

CHBI 530 / SİSTEM BİYOLOJİSİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Yaşayan sistemlerdeki moleküler şebekelerin sayısal olarak anlatımı. Büyük ölçekli teknolojiler (genom dizinleri, DNA mikroçiplerini, proteomiks ve ilaç tasarımı), transkripsiyonel kontrol şebekeleri, sentetik biyoloji ve sinir ağları. Bu konular giriş seviyesindeki moleküler ve yapısal biyoloji, termodinamik, istatistik ve otomatik öğrenme dersleri ile desteklenecektir.

CHBI 550 / KIMYA VE BIYOLOJI MÜHENDISLIĞINDE SEÇME KONULAR
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Başlık ders açıldığında verilecektir.

CHBI 584 / DOKU MÜHENDİSLİĞİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Moleküler, hücresel ve doku mühendisliğinin temel prensiplerini ve uygulamaları. Temel doku mühendisliği teknikleri. Doku mühendisliği prensiplerinin problemlerin çözümü için kullanmaılması. Doku mühendisliği kullanılarak geliştirilmiş cihaz veya malzemelerin organ nakli metotları. Hücre ve yapı iskelesi hazırlamanın yöntemleri. Seçilen büyüme faktörlerinin ve genlerinin yapı iskelesine dahil etmenin mantığı.

CHBI 585 / MOLEKÜL MODELLEME VE SİMÜLASYONLARI
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul: CHBI. 204 or consent of the instructor

Kimya mühendisliği uygulamalarında molekül modellemenin temel prensipleri; nano gözenekli yapılarda yüzeye tutunma ve difüzyonun moleküler simülasyonu; molekül dinamiklerinin gas taşınım simülasyonunda uygulanması; Monte Carlo yöntemlerinin denge ayırımlarında uygulanması, molekül modelleme ile zeolit ve metal-organik yapıların gas muhafazası için modellenmesi.

CMSE 501 / PYTHON İLE VERİ BİLİMLERİNE GİRİŞ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Etkileşimli Python'a giriş ve Jupyter Notebook, Python ile hazır gelen veri yapıları, koşullu önermeler, döngüler, fonksiyonlar, metin değişkenleri, temel girdi/çıktı operasyonları, veri işleme ve görselleştirme temelleri ve ilgili Python kütüphaneleri, farklı grafik türleri, vektör/matris değişkenleri, doğrusal cebir işlemleri, olasılık/istatistik işlemleri, veri işleme uygulamaları

CMSE 520 / BİOMOLEKÜLER YAPI,FONKSİYON VE DİNAMİĞİ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul: CMSE. 501 or consent of the instructor

Biyomoleküllerin yapı, işlev ve dinamikleri arasındaki ilişkiler. Biyomoleküller ile ilgili veri tabanlarının incelenmesi ve hesaplamalı yöntemlerin moleküler etkileşimlerin ve ağlarının incelenmesindeki uygulaması. Hesaplamalı modelleme yöntemlerinin ve dinamiklerinin incelenmesi.

COMP 513 / BİLİŞİM KURAMI
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Entropi, bağıl entropi ve karşılıklı bilgi miktarı; sonuşurda eşbölüntü kuramı; rastgele bir sürecin entropi hızları; veri sıkıştırma; Kolmogorov karmaşıklığı; kanal sığımı; ayrımsal entropi; Gauss kanalı; en yüksek entropi ve spektral kestirim; hız bozulum kuramı, ağ bilişim kuramı.

COMP 529 / PARALEL PROGRAMLAMA
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Temel koşut-zaman kavramları, gerekirci olmamak, bölünmezlik, yarış durumları, eşzamanlama, birbirini dışlama. Paralel mimariler, çok çekirdekli işlemciler, dağıtık bellek mimariler. Paralel programlama modelleri ve dilleri, çok-örgülü, mesaj geçirme, veri güdümlü, veri paralel programlama. Paralel program tasarımı, ayrışma, tanesellik ölçüsü, yerellik, iletişim, yük dağılımı. Paralel programlama desenleri, yapısal, işlemsel, strateji, koşut-zamanlı yürütme desenleri. Başarım modelleme, paralelleştirmenin getirdiği ek yükler.

COMP 570 / BİOİNFORMATİK VE BİLİŞİMSEL BİOLOJİ ALGORİTMALARI
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Biyolojik sistemlerin incelenmesi icin algoritmalar, modeller, veritabanlari. Sekans analizi, karsilastirmalar, veri tabanlarinda benzerlik eslestirmeleri. Filogenetik soy agaclari. Protein dizilerinde kaliplar bulma. Protein uc boyutlu yapi tayini. Homoloji modellemesi, protein katlanma problemi. Simulasyon yontemleri. Proteinler arasi etkilesmeler. Network cesitleri. Sinyal networkleri icin veri tabanlari ve modellemeler. Sinyal netorkleri icin veru madenciligi.

ELEC 510 / BİLGİ KURAMI
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Entropi, bağıl entropi ve karşılıklı bilgi miktarı; sonuşurda eşbölüntü kuramı; rastgele bir sürecin entropi hızları; veri sıkıştırma; Kolmogorov karmaşıklığı; kanal sığımı; ayrımsal entropi; Gauss kanalı; en yüksek entropi ve spektral kestirim; hız bozulum kuramı, ağ bilişim kuramı.

ELEC 522 / MEMS VE MOEMS'E GİRİŞ
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Mikrosistemler ve mikto-elektro-mekanik sistemler (MEMS) konusuna giriş; MEMS ile optik ile tümleşimi, mikroüretim teknikleri ve süreçleri; MEMS modelleme ve tasarım; tahrikleyici ve algılayıcı tasarımı; mekanik tasarım; temel optik sistem tasarımı; paketleme. Önemli optik MEMS uygulamalarının detaylı incelenmesi: tarayıcı sistemler (Göze takılan displayler, barkod tarayıcılar); projeksiyon sistemleri (DMD ve GLV); kızıl ötesi komera sistemleri; optik anahtarlama ve iletişim sistemleri.

ELEC 523 / OPTİK BİLGİ İŞLEME
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul: (ELEC. 201 and ELEC. 429) or consent of the instructor

2 boyutlu doğrusal sistem teorisi ve 2-boyutlu Fourier dönüşümleri. Optik sinyal işlemede kullanılan integral dönüşümleri; Fiziksel optik ve dağıtım teorisinin temelleri; optik sistemlerde Fourier dönüşümleri ve görüntü oluşturma; Lazerli ve diğer kaynak kullanılan sistemler; Görüntü korelasyonu ve frekans analiz teknikleri; Girişim; Hologramlar; Üç boyutlu display teknolojileri.

ELEC 562 / MİKRO VE NANO İMALAT
Sınıf: Kredi: 3Önkoşul:

Mikro ve nano elektro mekanik sistemler (MEMS ve NEMS) için imalat ve karaterizasyon teknikleri, (mikrolithografi; ıslak ve kuru aşındırma teknikleri; fiziksel ve kimyasal buhar kaplama prosesleri; elektrokaplama; bağlama; odaklanmış iyon ışın teknikleri; yukarıdan-aşağıya yaklaşımlar - electron-ışın litografisi, SPM, yumuşak (soft) lithografi - ; kendiliğinden birleşmeye dayalı aşağıdan-yukarıya teknikler). Yarıiletken nanoteknolojisi. Nanotüpler ve nanoteller. Biyolojik sistemler. Moleküler elektronik